Nos, találtam egy megoldást a B3/B4 váltórudazat felújítására, amit megosztok a nagyérdeművel.
Első lépés a váltókar/kulissza lötyögésének megszűntetése. Ez a C3/C4-nél is alkalmazható, mivel a gömbfej és a golyóház megegyezik.
Itt leginkább a golyóház kopik ki, mégpedig az alsó fele, mert a váltókart a súlya lefelé húzza.

Amit Ágoston írt, hogy egy haverjának a váltókar már simán kijön fölfelé, az már nagyon durva!

Nekem kb. 3mm volt a lötyögés, tehát vettem két O-gyűrűt, az egyik 40mm x 5mm, a másik 38mm x 6mm, hogy ki tudjam próbálni mindkettőt.

Persze a vastagabb 6-os lett a nyerő. Kivágtam belőlük egy 5mm-es szeletet.A golyóházról biztosítógyűrű levesz (ezt el lehet tenni, gyakorlatilag semmi haszna),

váltókar fölfelé kihúz, gömbfej és a golyóház fészke megtisztít, finoman bezsíroz, majd váltókar visszanyom.Fogjuk a 6-os O-gyűrűt és szépen begyömöszöljük a biztosítógyűrű helyére.

Pontosan be fog feszülni és összenyomja a fölső nyelveket annyira, hogy a gömbfej cuppan.A 15 perces művelet határozott javulást eredményezett, a váltó finomabban kapcsolható, a rükverc pedig ég és föld, előtte elég nehezen vette.
A második lépés alul a kapcsolórúd csuklójának cseréje.Ez a csukló a rúddal össze van szegecselve, tehát egy egységként értendő alkatrész, melynek ára igen borsos, utángyártás nincs.
Most egy véletlen folytán (és egy klubtársunk néminemű "ráhatására") kiderült, hogy a '94-'98 Skoda Feliciába ugyanezt a csuklót építették,

csak szegecselt helyett csavarozott kivitelben, tehát önálló alkatrészként kapható, gyári és utángyártott változatban is.

Cikkszáma 893711615A. A gyári ár kb. 14e, az utángyártott 4-5e között mozog, én találtam egy helyet, ahol 2300-ért adják, valami szlovák-kínai cucc.

Ha hamar kinyiffan, majd veszek gyárit kedv. 10e-ért, és akkor már nem kell majd bontani semmit, csak lecsavarozom meg fölcsavarozom, oszt jónapotA megoldás egyszerű: szegecselés lefúr, ócska csukló ki, olcsó csukló be, M6 csavarral összecsavaroz, kapcsolórúd vissza, beállít, BOLDOGSÁG.
Remélem, sokaknak szolgál "fejfájáscsillapítóként" ez a kis útmutató